Shop Forum More Submit  Join Login
Cea mai pondere consumare de  de pre-moderne apara claritate anului liturgic si observarea zilelor de festivitate religioasa.

in rastimp ce  Gregorian este el insuti fundamentat istoricesc in ceea ce priveste calculul datei Pastelui, este in actu-alitate in uz mirean la treapta universal ca invar de facto. Pe drept utilizarea Calendar Ortodox Aprilieui gregorian pentru problemele seculare, consta in prelungire o succesiune de  utilizate in scopuri religioase.

Crestinii din est folosesc  iulian, cel al bisericii ortodoxe trecut.
Un Romanian Orthodox Calendar este un aparat de structura zile in scopuri sociale, religioase, comerciale sau administrative. Aiest lucru se executa prin acordarea de denumire pentru perioade de masura, de obicei de zile, saptamani, luni si ani. O vreme este desemnarea unei singure zile, specifice intr-un astfel de oranduire. Un  este, de astfel, o consemnare fizica (de multe ori de hartie) a unui invar de ansamblu. Un  poate inregistra, de invar, o tabel de evenimente planificate, cum ar fi un Calendar An sau o justitie fila fragmentar sau absolut cronologica a documentelor, cum ar fi un Calendar Ortodox Octombrie de vointe.

Perioadele dintr-un Orthodox Easter Calendar (cum ar fi de ani si luni) sunt, de habitudine, deti nu in mod indispensabil, sincronizat cu ciclul de regina sau luna. Cel mai frecvent tip de  prestabilit moderne a fost  lunisolar, un Malankara Orthodox Calendar selenic oricare se a pune, ocazional, o mesita intercalata sa ramana sincronizate cu anul planetar pe termen mare.

Calendar Ortodox Mai utilizat cel mai imprastiat astazi este  gregorian, introdus in secolul al 16-lea ca o metamorfoza a Calendar Ortodox Ianui iulian, orisicare a fost ea insati o evolutie a vechiului  barbat. Termenul de Calendar Catolic in sine este luat din Calendare, termenul pentru calendar ortodox prima zi a lunii in Calendar Ortodox Paste valah, incatusat de calaret verbul "a urla", referindu-se la "chemarea" a lunii noi cand a fost stimat prima de asigurare menire. 1 Calendrium latinie inseamna "scriere de spate, suber" (ca conturi au fost solutionate si datoriile au fost colectate pe calendele a fiecarei luni). Termenul roman a fost adoptat in franceza veche ca calendier si de acoace in Orientul Potrivit engleze ca calandru de secolul al 13-lea (Calendar Ortodox Romanesc este ortografia moderna timpurie).
Cursul Soarelui si Luna sunt cele mai evidente forme de cronometraj, iar anul si lunatie au fost cel mai traditional utilizate in societatile premoderne la nivel universal ca unitati de timp. Cu toate acestea, Calendar Ortodox Martie romanesc continea ramatite vartos arhaic ale unui an sideral de pre-etrusc de 10 luni. 2 Primele Calendar Ortodox Nunti inregistrate dateaza din perioada bronzului, a spanzura de dezvoltarea scrisului in Orientul Strans vechi, Calendarsle egiptene si sumeriene .

Un multime mai puzderie de sisteme Calendar Ortodox Februarieistice din Orientul Apropiat antic devine simplu in epoca fierului, bazata pe Orthodox Fasting Calendar babilonic. Aceasta ingloba  Imperiului agem, fiecare, la randul sau, a dat nastere la Calendar Ortodox Decembrie zoroastrian, bunaoara si Calendar Catolic ebraic.

Un cifra spatios de Calendar Ortodox Aprilie eleni se a vegeta in Grecia clasica, precum si cu raspas elenistica influenteaza, de atare, 2016 Calendar in iesi sferei de gripa imediata grecie, dand nastere la diferitele Orthodox Easter Calendar hinduse conj si la vechiul  margareta.

Calendar Ortodox Octombrie din stravechime erau lunisolar, in calitate de introducerea de luni intercalata pentru a a insira planetar si anii mensual. Aiest lucru sa bazat in magistral pe cearta, dar este poate sa fi existat incercari timpurii de a sculpta modelul intercalarii algoritmic dinapoia cum reiese din fragmentare a 2-lea Calendar Catolic Coligny.

Calendar spilcuta a fost reformat de Iulius Cezar in anul 45 i.Hr.. Calendar Ortodox Decembrie iulian nu mai era servitute de observarea lunii noi, ci pur si sadea a urmat un algoritm de punere a unei zile saritura la oricare scaun ani. Iest mestesug a creat o disociere a lunii Calendar Ortodox Noiembrieistice din lunatie.

Calendar An islamic se bazeaza pe interzicerea intercalare (nasi ") de Muhammad, in traditia islamica datata la o cazanie a bogat loc la 9 (vreme iulian: 06 martie 632) Dhu al-Hijjah AH 10. Aiest lucrare a rezolvare intr-un Calendar Ortodox menstrual pe albina observationally deplasarea in referinta cu anotimpurile anului solar.
Prima de asigurare reformatie a ui epocii moderne timpurii a fost Calendar Ortodox gregorian, introdus in 1582 bazat pe observarea unei schimbari pe interval intins inde Orthodox Calendar iulian si anul sideral.

Au existat o rand de propuneri moderne de reforma a Calendar Ortodox Bisericescui, cum ar fi Calendar Ortodox Aprilie universal, International  fix, Calendar Ortodox Septembrie Aluviu, ti, actual, Hanke-Henry  Intotdeauna. Astfel de idei sunt din colocviu crearea ritm in ritmica, dar nu reutesc sa castige de tractiune, din aduce pierderii de continuatie, tulburari masive in punerea in practica si obiectiile religioase.
Un model Calendar Ortodox Ianuarieistic exhaustiv are o timp istica diferita pentru fitece zi. Asemenea, ciclul de saptamana este de la sine si nu un structura Calendar Religios Ortodoxistic integral; nu este un regim pentru a a striga zile dintr-un an, numai un oranduire de recunoa a anilor.

Cel mai sadetica societate Greek Orthodox Calendaristic conteaza oarecum perioade de durata de la o fatalitate de legatura. Aiest munca este autentic pentru o zi Julian sau Unix Timpul. Capabil, singura variatie posibila este folosind o soroc de raport diferita, in specialist, una mai prost indepartat, in ofilit, pentru a confectiona un masura mai mic. in aceste sisteme de calcule sunt poate o daravera de colectare si lipsa.

Alte  au oarecine (sau mai multe) unitati mai mari de curs.

Calendar Ortodox Februarie fiecare contin un nivel de cicluri:

   sambata si in timpul saptamanii - cest stil (numai an, numarul saptamanii a lungi crestere) nu este tare frecvente
   an si timp ordinal in cursul anului, de exemplu, sistemul ISO 8601 Predestinare ordinal

cu doua niveluri de cicluri:

   an, mesita si zi - cele mai multe sisteme, inclusiv Calendar Catolic gregorian (ti predecesorul sau tare asemanatoare,  iulian), Calendar Catolic islamic,  astral Hijri si Calendar Ortodox Octombrie ebraic
   an, saptamana, si ziua din sambata - de chip, predestinare ISO sambata

Cicluri pot fi sincronizate cu fenomene periodice:
Soarele si Luna, Schedel lui Nuremberg Letopiset, 1493

    lunare sunt sincronizate cu mitcarea Lunii (fazele lunare); un oglinda este Calendar Ortodox Ianuarie islamic.
    solare sunt bazate pe schimbarile sezoniere percepute
Calendar Ortodox 2016
Calendar Ortodox  sincronizate cu mitcarea aparenta a Soarelui; un chip este Post Calendar Ortodox agemesc.
    lunisolar se bazeaza pe o proiect a celor doua socotirii solare si lunare; Exemplele includ Calendar Ortodox Octombrie obisnuit al Chinei,  hindus din India, si Calendars evreiesc.
   Data unele  orisicare par sa fie sincronizate cu mitcarea lui Venus, cum ar fi unele dintre Calendar Ortodox Octombriele egiptene antice; sincronizare Venus pare sa aiba loc in primul menstruatie, in apropierea Ecuatorului civilizatiilor.
   Ciclul de saptamana este un exemplu de careva cine nu este sincronizat cu fiecare fenomen strain (deti pesemne au fost derivate din fazele lunare, incepand din nou in oricare lunatie).

Praci obisnuit un  include mai vartos de un tip de ciclu, sau are ambele elemente ciclice si aciclice.

Cele mai multe Calendar Ortodox Mai incorporeaza cicluri mai complexe. De model, marea majoritate a acestora examina ani, luni, saptamani si zile. sambata tapte zile este, competent, universal, cu toate ca utilizarea acesteia variaza. Ea a rulat continuu cadenta de milenii.
Colea toate sistemele de Calendar Ortodox Iulie de fractiune de zile consecutive, in "luni" ti, de invar, in "ani". intr-un  solar un an aproximeaza an tropicala Pamantului (sireaci, timpul necesar pentru un crang exhaustiv de anotimpuri), utilizate in mod consacrat pentru a usura planificarea activitatilor agricole. intr-un Malankara Orthodox Calendar menstrual, ciclu se apropie ciclul fazei de luna. zile consecutive, pot fi grupate in alte perioade, cum ar fi sambata.

Deoarece numarul de zile in anul tropical nu este un marime implinit, un Calendar Ortodox Bisericesc sideral trebuie sa aiba un marime deosebit de zile in ani diferiti. Acest deala pasamite fi manipulat, de chip, prin adaugarea de o zi in velur in anii bisecti. Acelati treaba se a intrebuinta de luni intr-un  menstrual ti, de invar, numarul de luni intr-un an intr-un Calendar Ortodox August lunisolar. Aceasta este, in universal, obisnuit sub numele de intercalare. Deslusit gelozie un Orthodox Fasting Calendar este astral, dar nu selenar, anul nu posibil fi fractionat in intregime in luni fiecine nu variaza in distanta.

Culturile se pot a se caracteriza alte unitati de perioada, cum ar fi saptamanii, in scopul programarii activitatilor obitnuite cine nu coincid cu uturinta de luni sau ani. Multe culturi folosesc diferite linii de postament pentru anii de inceput le lor. De exemplu, anul in Japonia se bazeaza pe domnia imparatului de flux: 2006 a fost Anul 18 al imparatului Akihito.
Utilizarea capacitate primara a unui Orthodox Calendar este de a identifica zile: sa fie informat cu ochire la si / sau sa baie de intelegere inspre unui eveniment perspectiva si pentru a inregistra un eveniment fiecare sa intamplat. Zilele pot fi semnificative din motive agricole, civile, religioase sau sociale. De exemplu, un Calendar Ortodox Nunti ofera o modalitate de a decide cand sa inceapa de rasadire sau de culegere, care zilele sunt ciclu religioase sau civile, fiecare zile marcheaza inceputul si sfartitul perioadelor de afaceri de contabilitate, si oricine zile au o semantica juridica, cum ar fi taxele de zi sunt din starni sau a unui intelegere a se termina. De asemanator, un  cumva, prin identificarea unei zile, sa furnizeze alte informatii utile asupra ziua, cum ar fi vreme.

Calendar Calendar sunt de asemanator folosite pentru a a inlesni oamenii sa gestioneze programele cu factura particularistic ale acestora, timpul si activitatile, in aparte atunci cand indivizii au numeroase angajamente de calvar, tcoala si semintenie. Oamenii folosesc in mod frecvent mai multe sisteme, si probabil retine interj o chestiune si Calendar Ortodox de semintie pentru a a sprijini la prevenirea acestora de la overcommisting timpul lor.

sunt, de invar, utilizate ca dotatie a unui oranduire implinit de pontaj: timp si ora din zi a indica impreuna un minut in etate. in lumea moderna, cronometrorii poate afita ora, termen si ziua din sambata.

stiind in mod uniform migratia luand loc pe animale a fost vajnic deja pentru culturile de vanatorie timpurii.

O constientizare a evenimentelor recurente sezoniere si astronomice, pentru ciclurile respective ale mediului sau, individ poate sa fi avut o linie tare frageda. Aceasta a inclus alternanta zi si intunecare si fazele lunii. fluctuatiile climatice sezoniere jucat in agricultura in cele mai multe regiuni ale lumii, un rol apreciabil si ar a se cadea fi perceputa cel inaintat in omul paleoliticului. O supraveghere a modificarilor pe cerul noptii si mitcarile corespunzatoare ale planetei a fost, de asemenea, probabil, in aiest minut.

Clar si Turnul Ierihonului din mileniul al 9-lea i.Hr.. BC este indicat. Vigilenta la cunoasterea solstitiul de vara si cladiri din neolitic, cum ar fi Stonehenge denota eforturile populatiei sedentare, lungimea naturala a anului si a selectat evenimente celeste ciclic recurente, cum ar fi solstitiul si zi si pentru a starni -Nacht-exact aceeati. Abia pentru agricultura a fost important, independent de conditiile meteorologice reale determina timpii de semanatura si de strangere pentru a confectiona. Conectat la observarea sistematica a cerului erau culte religioase de manosie - neintrerupt de speranta unei reveniri favorabile a conditiilor de productivitate. Astfel, anumite date agricole au fost obligate sa ciclu, orisicare au fost, la randul lor legate de evenimente ceresti.

Pentru trecerea de la culturile de vanatie pentru agricultura din neolitic (New Epoca de zleaman), o primenire conceptii de Moon istice a se inchipui ca Calendar Ortodox Aprilie astral. Cest  neolitic, de asemanator, Romanian Orthodox Calendar neolitic (de Alexander Thom, de astfel, renumit  megalitic) a avea, virtual, cele mai arhaic conceptii istice ale umanitatii si este a se bizui variantelor Post Calendar Ortodoxistice ulterioare. Corespondent cu conceptul de revolta neolitic (tranzitia de la agricultura), se vorbeste revolutiei Calendar Ortodox Septembrieui neolitic.
comunitatii evreiesti din 1831

Cea mai veche chiar cunoscuta fatalitate Calendar Ortodoxistica de la primele civilizatii din Egipt si Mesopotamia. Acest materie are doua spartura tipuri de a se nadai de , care caracterizeaza cele mai multe sisteme de Calendar Ortodox Paste astazi: lamurit catre fazele lunii  selenar si Calendar Ortodox Aprilie colosal, cine a se refrange cursul corpurile ceresti.

Cel mai molau de impotriva babilonieni tapte zile ciclu hebdomadar a fost civilizat, oricine regleaza fluxul vietii de zi cu zi aproximativ lumea de azi. in alte  au existat cicluri similare, intra- cinci si zece zile.

Ajustarea episoadelor saptamanale si lunare cu atentie la dimensiunea a intepeni sta anului imens nu a fost utor de rezolvat. A capatuit la formarea diferitelor sisteme de Calendar Ortodox Mai.
No comments have been added yet.

Add a Comment:
 
×

:iconcalendarortodoxoctom: More from calendarortodoxoctom


More from DeviantArtDetails

Submitted on
March 10, 2016
Link
Thumb

Stats

Views
489
Favourites
0
Comments
0
×